INEKE MERAYA BUITENHUIS

 

Mijn visie

Als kind was ik al regelmatig verbaasd over de wereld, zoals ik die waarnam. Ik zag hoeveel stress mensen hadden en dat ze vaak niet eerlijk waren. 

Mijn waarneming was anders dan die van mijn omgeving en ik leerde weg te stoppen wat ik voelde en dat niet te uiten. Ze is hoogsensitief, zou je nu waarschijnlijk zeggen, maar dat bestond toen niet. Ik was gevoelig en je moest je natuurlijk aanpassen aan je omgeving.

In onze maatschappij leer je vooral om dat wat je voelt en je verdriet niet te uiten. Je moet altijd beter je best doen en bent niet goed zoals jij bent. Ook op school wordt je hier steeds op gewezen.

Dit alles zorgt voor stress , die opgeslagen wordt als blokkades in het fysieke lichaam, maar ook energetisch. Vervolgens wordt ons verteld dat wij sterk moeten zijn en vooral jongens mogen niet huilen. Meisjes mogen vaak niet boos zijn. Alles wordt onderhuids opgeslagen, maar verdwijnt niet. Het worden blokkades.

Op onze blokkades maken wij een mooie laag, om aan de buitenwereld te presenteren, je kunt ook niet anders. Het is een onbewust proces. Niemand mag zien dat jij je helemaal niet zo goed voelt…..of dat je bijvoorbeeld niet van jezelf kunt houden, precies zoals jij bent. 

Je pijn zit , veilig (?) opgeborgen…totdat je klachten krijgt. Het lichaam geeft dan aan dat er iets niet goed zit. Eerst met subtiele klachten, later nemen de  klachten toe. 

Het fysieke lichaam is voor mij een tempel, waar je goed voor dient te zorgen.  Pijn is een vertaling van alle blokkades die je bij en in je draagt. Als jij je goed voelt stroomt de energie (chi) ongehinderd door je lichaam, je energiebanen (meridianen) en chakra’s. Je zit dan ‘ goed in je vel’ en je hebt waardering voor jezelf als persoon. Je kunt alles aan. Jij bent in balans. In de praktijk blijkt dit vaak niet zo te zijn.

Je lichaam en of geest geven door signalen aan dat er een verstoring is binnen jouw systeem. Ik ondersteun je graag, op weg naar een betere gezondheid, volgens een holistische visie.

De behandelingen zorgen er onder andere voor dat jij je meer in balans voelt.  Je komt weer tot rust. Dat zorgt voor heling. Je lichaam ontspant zich en je klachten verminderen vaak na een aantal sessies. Voor dit proces mag je echt de tijd nemen. Je bent het waard.

Ik voel het als mijn persoonlijke missie om dit werk te doen en mijn hart te blijven volgen. Het is ook wat ik hier te doen heb, de genezende energie door laten stromen en inzichten delen vanuit de Bron zelf.