INEKE BUITENHUIS

 therapie en workshops 

TSR therapie - Trauma-stress release 

Trauma-stress release is een combinatie van coaching, voetreflex, body de-armouring en soundhealing.

De meeste mensen dragen verhardingen (pantsers) in zich door trauma's en stress die zijn opgeslagen en niet verwerkt konden worden. Dit zorgt voor verkramping en pijn of soms ongevoeligheid en onverschilligheid, het niet meer kunnen voelen of toelaten van gevoelens.

Deze sessies werken niet alleen op het somatische/fysieke vlak, maar dringen op de aller diepste lagen van het lichaam, de geest en de emoties door. Cellulaire programmering en trauma wordt op diepgaande en permanente wijze verwijderd.

We beginnen met een inzichtgevend gesprek, waarin al veel duidelijk wordt over jouw blokkades en de plaats waar ze zich opgeslagen hebben in je fysieke lijf.

Als eerste houd ik je hoofd vast op bepaalde punten om tot rust te komen en meer in ontspanning te raken en ik zal je vragen om diep in en uit te ademen. 

Dan ga ik je voeten behandelen en checken of mijn 'diagnose' klopt met het verhaal wat jouw voeten mij vertellen en de blokkades die zich hier laten zien. Deze blokkades werk ik uit door massage en drukpuntmassage van de voeten en onderbenen. Ook gebruik ik stemvorken met helende trillingen.

Daarna is de romp aan de beurt, waarbij ik drukpunten – triggerpoints die gekoppeld zijn aan onverwerkte en opgeslagen emoties en pijn je weefsel (tissue) onder/in je huid ga verkennen. Dan wordt echt duidelijk waar je diepste pijn zit en waar dat mee te maken heeft. 

Dan gaan we opgeslagen pijn, stress en trauma releasen (bevrijden). Dat wat in jou aanwezig is en nooit geuit kon worden kan nu naar boven komen om opgeruimd te worden. De release die dan plaatsvindt is een vorm van ontkramping en kan zowel fysiek als emotioneel zijn.

Ik blijf altijd in contact met jou en je lichaam. Ons lichaam liegt nooit, het geeft precies aan wat er is en het maakt niets uit hoe lang iets al opgeslagen zit en of je je daar wel of niet bewust van bent.

Omdat ik werk vanuit mijn vrouwelijke zachtheid kan jij als cliënt in vertrouwen loslaten wat er aan de orde is. Ook zal ik mijn handen regelmatig op je lichaam leggen om daar warmte en healing door te geven.

De altijd meer doorgaande dialoog in je hoofd kan dan ook ineens stoppen of verminderen en je komt meer tot rust. Je lichaam kan gaan schudden en emoties kunnen loskomen.

We eindigen vaak met de drum en soms zing ik ook nog voor je ziel, om tot rust te komen weer te landen in je lichaam. Je mag daar nog even uitrusten op de behandeltafel om de sessie te laten integreren. 

Na de sessie voel je je anders, vaak ervaar je meer in rust, een helder hoofd en een soepeler lijf. Je moet wel echt goed voor jezelf zorgen na een sessie en ook veel water drinken.

Een trauma- stress release sessie duurt 2 tot 2,5 uur, incl. het voorgesprek en uitrusten om in balans te komen en te herstellen voor je weer naar huis kunt.