INEKE MERAYA BUITENHUIS

 

Tsr therapie- trauma en stress release

We houden allemaal opgeslagen blokkades en stress vast in ons fysieke en emotionele systeem (of we ons daar nu van bewust zijn of niet maakt niks uit). Het is een feit dat veel mensen klachten hebben. Deze blokkades en het gebrek aan een goede doorstroming zorgen voor fysieke en/of psychische klachten of een gebrek aan (levens)energie.

Trauma is een zwaar woord, althans zo klinkt het. En het kan heel onschuldig lijken. Een baby die bijvoorbeeld ligt te huilen in de wieg en wacht op mama, die niet komt, heeft al een trauma als dat regelmatig gebeurd. Het kind reikt dan niet meer uit omdat het liefde en troost zoekt. Omdat het onvoldoende of geen repons krijgt en het stopt dan met huilen. Dan kunnen al verkrampingen, bijvoorbeeld in de spieren of verhardingen ontstaan, die op latere leeftijd tot klachten kunnen leiden.

Zelfs in de baarmoeder kun je al een trauma oplopen, omdat het ongeboren kind al stress en spanning overneemt. Wij worden opgevoed om ons niet te uiten, maar alle stress blijft wel in je lijf aanwezig. We moeten vooral flink zijn. Jongens mogen niet huilen en meisjes mogen niet boos zijn. Maar door te negeren wat naar buiten wil komen en geuit wil worden neemt de stress toe en gaan we een rol spelen. Vaak gaat dat volkomen onbewust, je weet niet hoe het ook anders kan. Je krijgt daar klachten van, vroeg of laat.

Later in je leven komt daar nog van alles bij. Wat dat is is voor iedereen verschillend. Het kan bijvoorbeeld een opname en narcose in het ziekenhuis zijn, een ongeluk, een scheiding, een sterfgeval, een natuurramp, verwaarlozing, misbruik, enzovoort. Soms is er geen duidelijke oorzaak te vinden, maar zijn er toch blokkades in het lichaam en uit zich dat als fysieke pijn, bijvoorbeeld in de spieren of de rug. Ook kunnen er ineens acute klachten komen, waarvan je de oorzaak niet weet en dat is ook niet altijd duidelijk. We hoeven gelukkig ook niet alles weten.

Gelukkig kun je nog iets aan je klachten doen, ongeacht hoe lang het geleden is en wat er gebeurd is. Het zelfgenezende vermogen van een mens is groot en kan gestimuleerd worden. Je hebt daar wel ondersteuning bij nodig en daarvoor ben je van harte welkom.

Er zijn verschillende sessies mogelijk:
Na een intake gaan we een body de-armouring of een traumahealing doen. Het liefste doe ik dit in combinatie met coaching/ bewustwording, maar dat hoeft niet als je dat niet wilt of kunt. Ook werk ik met stemvorken, healing, soundhealing en voetreflex als aanvulling, als dat in de sessie past.